‘Yoga heeft mij de weg naar binnen, naar mijzelf laten zien.’

Marieke Poos

Sinds 2017 woon ik in Doesburg waar ook mijn yogapraktijk Yoga in Aandacht en Eenvoud te vinden is. 

Mijn naam is Marieke Poos (1972).Na mijn studie bedrijfseconomie kwam ik terecht in diverse financiële functies. Ik had verantwoordelijke banen met hoge werkdruk en mijn sociale agenda was overvol. Het bleek uiteindelijk niet vol te houden: in 2009 zat ik opeens thuis met een burn-out. Ik wist even niet meer wat er fysiek en mentaal met me gebeurde. Achteraf gezien, is dit het beste wat me ooit is overkomen.

De weg naar binnen

In 2009 heb ik voor het eerst yoga beoefend en gemediteerd. Dat was een belangrijke ontdekking voor me. Het heeft me de weg naar binnen, naar mijzelf laten zien. Eenmaal op dit pad, heb ik het niet meer verlaten. Het heeft me gebracht waar ik nu sta: een leven dat beter bij me past.

Natuur inspireert en voedt

Weg uit de hectiek van een drukke stad (Eindhoven) en naar de rust en ruimte aan de rand van de adembenemende natuur van de Veluwezoom. De natuur, die me inspireert en voedt. Ik heb mijn werk in de financiële sector vaarwel gezegd. Ik volg mijn hart en ben volledig werkzaam in mijn eigen praktijk: Yoga in Aandacht en Eenvoud.

Mijn grote ontdekking is dat het leven zich pas ontvouwt, als je leert je erop af te stemmen en te luisteren naar de signalen die het je geeft.

Yoga als nieuw kapitaal

Yoga en de oude én de moderne wetenschappelijke inzichten rond yoga, lichaam en bewustzijn vormen nu samen mijn nieuwe ‘kapitaal’. Instrumenten waarmee ik jou graag inspireer om het leven te leren leven dat van binnenuit het beste bij jou past.

Volg daarin een eigen weg en neem zelf de regie. Een kleine stap op dit pad leidt tot grote stappen naar jezelf. Stappen naar meer gevoel van vitaliteit, welbevinden, gezond en gelukkig zijn!