Lessen

Wat kun je bij Yoga in Aandacht en Eenvoud verwachten? Marieke vertelt:Het geven van yoga is voor mij iets dat ik van binnen uit moet doen: vanuit mijn ‘rugzakje’, kennis en kunde. Het is mijn drijfveer.

Afstemming
Mijn lessen zijn niet van te voren opgetekend. Ze ontstaan n.a.v. een thema of een boodschap die ik wil overbrengen. De concrete invulling vormt zich veelal gedurende de les: afgestemd op de groep en op jou als deelnemer. Mijn les begint met de vraag of er wensen of behoeften zijn. Belangrijk voor mij is dat het geen eenrichtingsverkeer is maar dat we de les samen laten ontstaan. Zodat jij echt ontvangt waar jij voor komt. Veelal hoor ik na afloop: ‘De les was precies goed en op mij afgestemd’. Anderen vullen hun buurvrouw/man aan: ‘Dat had ik nou precies zo!’

Yoga als pad
Steeds opnieuw afstemmen en aanvoelen wat nodig is, waar behoefte aan is. Mijn intentie is om de juiste ingang in beoefening en woorden te vinden zodat er bij jou ‘iets’ in beweging komt. Dat je iets mee naar huis neemt dat bij je past en dat je helpt in je leven. Yoga is zo als een pad dat naast je loopt.

Vertrouwen
Mijn aandacht richt zich op jou als cursist en ik wil hier begripvol in zijn. Ik ondersteun daar waar nodig. Ik laat rust en vertrouwen ontstaan in de groep en dat alles met een vleugje humor.