Individuele begeleiding

De individuele begeleiding is voor iedereen die een ondersteuning/ verdieping in de yogabeoefening wil. Maar ook als je een specifieke wens, aandachtsgebied of behoefte hebt waar je aan wilt werken. Ik geef hieronder een aantal veel voorkomende aandachtsgebieden weer om je een beeld te geven.

Veel voorkomend op fysiek vlak
te hoog ademen, hyperventilatie
hoofdpijn, migraine
specifieke en aspecifieke rugklachten (SI problematiek en discopathie)
bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
knie artrose en enkelklachten
heupklachten en heupartrose
schouder- en nekklachten
pijn zonder medische oorzaak
vermoeidheid

Veel voorkomend op mentaal vlak
burn-out klachten
gevoel van depressie
stress en spanning
angstgevoelens
pijn zonder oorzaak
slaapproblemen, piekeren etc
op zoek naar meer evenwicht in je leven
zelfonderzoek (in de breedste zin van het woord)
patronen en gewoonten willen doorbreken

Word je eigen leermeester
Uitgangspunt in de begeleiding is dat jij in beweging komt. Ik reik aan en begeleid je zodat jij ermee verder kunt. We stemmen samen de oefeningen/ houdingen af die je helpen in herstel zodat je thuis verder kunt. Creëer jouw voorwaarden om te herstellen. Dat geeft een houvast en geeft het gevoel dat je zelf de regie neemt. Word je eigen leermeester: ontdek jouw handvaten voor jouw herstel. Je gaat zelf steeds beter ‘weten’ wat jou helpt in levenskwaliteit, vitaliteit en gezondheid.

Hoe vaak is de begeleiding nodig?
Dat is geheel aan jou. Sommige cliënten hebben aan 1 uur voldoende om weer vooruit te kunnen. Anderen vinden het prettiger als ik een tijdje meeloop. Tussen de begeleidingen in zit meestal een periode van 1 week tot 3 weken.

De begeleiding geeft je inzicht in datgene wat erbij je speelt en wordt veelal ontvangen als zeer ontspannend, verruimend en een stimulans in heling.

Het is raadzaam om naast deze begeleiding wekelijks aan een groepsles mee te doen om de beoefening wat meer te verankeren in jezelf.

Voel je van harte welkom!

Klik hier voor het maken van een afspraak of voor meer informatie