Ervaringen van cursisten

Ik beoefen al jaren yoga en sinds ik beoefen bij Yoga in Aandacht en Eenvoud heb ik het gevoel dat yoga mij iets brengt.
Ik heb meer aandacht voor mijn lijf. Ben mij dagelijks bewust van mijn houding. Yoga bij Marieke is niet oefeningen doen, maar, met compassie, leren voelen. Het brengt mij rust en ontspanning zowel in mijn lichaam als in mijn hoofd.
Elke les verbaast en ontroert het mij soms, hoe ik met minimale bewegingen, maximale ontspanning kan bereiken. Wat kan het leven toch eenvoudig zijn. Dank, Marieke voor jouw handreikingen.

Anoniem , Drempt , 6-10-2021

 

Weer Thuis

De kennismaking met  Yoga in Aandacht en Eenvoud  was voor mij een nieuwe ontdekking.  Wat het nieuw maakte is de wijze waarop je het eigen lichaam innerlijk leert aftasten en daarmee ruimte maakt voor hernieuwde energie.
De begeleiding van deze oefeningen is de eigenlijke ziel van de cursus. Instructies zijn kristalhelder geformuleerd. Mede daardoor durf je je als cursist in alle veiligheid (”…het mag er allemaal zijn…”) over te geven aan de oefeningen. Dit alles binnen de geboden gastvrijheid op de prachtige Yogazolder.
Uiteindelijk bracht en brengt  deze vorm van Yoga mij een aangenaam  thuiskomen: 
Het lichaam als woon- en verblijfplaats. En daar blijkt het goed toeven.

Gerard Wolters, Doesburg,  najaar 2021

 

Inmiddels oefen ik een aantal jaren met de lessen en workshops bij Yoga in aandacht en eenvoud. Ik ervaar dat verandering geleidelijk en van binnenuit komt. Met yoga heb ik het vertrouwen in mijn lijf en geest (terug)gevonden. Fysieke klachten zijn verdwenen. Marieke reikt mij handvatten aan om steeds weer de rust in mijzelf te vinden. Dat doet ze op een open en laagdrempelige manier, zonder goed of fout. Met behulp van deze yoga leef ik steeds meer in contact met mijzelf en vandaaruit in de wereld om mij heen.

Petra, Terborg, 2-10-2021

 

In de les op een maandagavond viel er ineens een kwartje bij mij. In 1 x viel er van alles op z’n plek waar ik al zo lang voor oefen. Overtuigingen/gedachten, zoals ‘ik kan het toch niet, zal me nooit lukken’, bleken dus niet te kloppen: ik kan het dus wél! En ook na de yogales, kan ik dezelfde oefening nog steeds. Ik voel me sowieso meer één geheel. Het is net of er iets doorbroken is en de blokkade die in me zat, weg is.
Prachtig om, voor mijn gevoel, in één keer een grote stap vooruit te maken. Het maakt me trots dat ik heb doorgezet met het oefenen, elke dag weer, maar ook dankbaar dat ik nu zelf ervaar dat veel oefenen en doorzetten wérkt. Dus: ja, het heeft echt ‘zin’ om te blijven oefenen en door te zetten. Soms duurt het even.. maar dan heb je ook wat!

Marike Oosterheert , 18 oktober 2021

 

Docent Marieke, een lofzang

Begeleidt oefeningen en houdingen op een prettige manier. Verkenningen door het hele lichaam spieren organen gewrichten kapsels banden alles komt aan de orde. Marieke weet de hand op de zere plekken te leggen waardoor er meer doorstroming komt. Niet alleen voelt je lijf completer aan maar ook ontstaan er verbindingen met ruimtes om je lichaam heen. Marieke zet aan tot zelfwerkzaamheid en bewustwording op een zachte stimulerende wijze. Ontspanningsoefening op het eind van de les een mooie zachte afronding met heerlijke muziek met bepaalde trillingen die rechtstreeks door je hart en ziel gaan.
Anoniem, Doesburg 24 sept 2021