Yin Yoga

Yin Yoga is meditatie/ mindfulness in een yogahouding. Yin Yoga zet het lichaam aan tot zelfherstel en vernieuwing.

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Yin Yoga is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord.

Yin yoga houdingen worden zittend of liggend beoefend. Het is een passieve, maar wel intensieve manier. De houdingen worden aangehouden tussen de 2 en 5 minuten. Door het langer aanhouden werk je naast de spieren met name in op het bindweefsel dat opgerekt en gestimuleerd wordt. Door het beweeglijk maken van bindweefsel bereik je meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam. Dit stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Een van de mooiste voordelen van Yin Yoga is de stilte die het kan brengen. Yin Yoga heeft alles te maken met mindfullness. Het zijn in het moment, in je lichaam, de ruimte en je gevoel.

Yin yoga brengt je een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch lichaam. Je bevordert de processen in onze 100 biljoen cellen die meesters zijn in het herstellen van datgene wat nodig is!

Praktijk voor vitaliteit, gezondheid en balans.