Yoga voor iedereen

Yoga Doetinchem. Steeds meer mensen beoefenen yoga om zich minder belast te voelen, minder stress te ervaren, meer aanwezig te zijn in het moment.

yoga doetinchemNaast het soepel houden van je lichaam richt Yoga in Aandacht en Eenvoud zich op het simpelweg leren voelen. Door voelend in aandacht te zijn bied je je lichaam de ruimte om zijn eigen verhaal te laten vertellen. Door met een open aandacht hiernaar te kijken, leer je jezelf steeds beter kennen.

We besteden hierbij aandacht aan de verbinding tussen de oefeningen en de toepassing in het dagelijkse leven. Je krijgt manieren aangereikt om op ontspannen manier actief te zijn en bij jezelf te blijven. De oefeningen geven aanwijzing hoe je lichamelijk en geestelijk meer in evenwicht kunt komen en laten zien dat yogaoefeningen juist niet complex hoeven te zijn om de essentie te ervaren.

Yoga in Aandacht en eenvoud richt zich in de lessen onder meer op:

  • Soepel houden van het lichaam waaronder losmaakoefeningen voor gewrichten
  • Oefeningen gericht op het juist leren gebruiken van spieren
  • Aanspannen en ontspannen van spiergroepen
  • Ademoefeningen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Stilte oefeningen (meditatie)
  • Bewustwordingsoefeningen

Iedere groep heeft een passende opbouw en thematiek.

Aandacht voor onder meer; nek-schouder- en rugpijn, RSI , bekkenklachten, ademhalingsproblematiek, artrose, hoofdpijn / migraine, vermoeidheid, concentratieproblemen, HSP, stress, overprikkeling, burn-out.

Ik werk met kleine groepen van max. 8 personen om vanuit mezelf de juiste begeleiding te kunnen bieden.

Voor wie

De lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht ervaring, leeftijd, conditie en gezondheid. Het gaat niet om presteren, maar om met aandacht bewegen, ervaren en ontspannen, binnen jouw mogelijkheden, op een lichte plezierige wijze.

Klachten

Je bent welkom met wat er ook is. In de gedegen opleiding die ik heb gevolgd, brengt de hoofddocent al 25 jaar yoga en fysiotherapie samen. Er is in de opleiding veel aandacht besteed aan anatomie, fysiologie en pathologie waardoor ik de juiste begeleiding kan bieden en gedifferentieerd les geven kan geven. Bij gezondheidsproblemen en fysieke beperkingen wil ik graag op de hoogte gebracht worden, zodat ik daar in mijn begeleiding rekening mee kan houden. Ik raad je altijd aan je arts op de hoogte te stellen van je klachten.

Waar

Yoga wordt aangeboden op dinsdagavond in het medisch centrum te Dichteren en op donderdagavond in het yogahuis. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en de mogelijkheden.

 

 

We zien de wereld niet zoals hij is, maar zoals wij zijn, of geconditioneerd zijn ernaar te kijken.
Als we beschrijven wat we zien, beschrijven we onszelf.

Stephen R. Covey