Yoga 65+ Doetinchem

yoga65plusYoga 65+ Doetinchem in Aandacht en Eenvoud is bedoeld voor alle leeftijden en zowel voor beginners als voor gevorderden.

Naarmate we ouder worden verandert het lichaam. In de lessen wordt bij de keuze van de oefeningen rekening gehouden met deze veranderingen. Zo duren bijvoorbeeld de staande oefeningen wat korter, de vooroverbuigingen zijn wat minder intensief en de zittende oefeningen worden op een stoel gedaan.

Yoga 65+ Doetinchem in Aandacht en eenvoud richt zich in de lessen onder meer op:

  • Soepel houden van het lichaam waaronder losmaakoefeningen voor gewrichten
  • Oefeningen gericht op het juist leren gebruiken van spieren
  • Aanspannen en ontspannen van spiergroepen
  • Ademoefeningen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Stilte oefeningen (meditatie)
  • Bewustwordingsoefeningen

Iedere groep heeft een passende opbouw en thematiek.

Het feit dat Yoga in Aandacht en Eenvoud niet gaat om prestaties, maar juist om het aanvoelen van je eigen grenzen en het respectvol omgaan met je lichaam draagt het beoefenen bij aan een toenemend gevoel van zelfwaardering, zelfacceptatie en incasseringsvermogen.

Voor wie

Deze vorm van yoga wordt aangeboden voor deelnemers van 65 jaar en ouder.

Klachten

Je bent welkom met wat er ook is. In de gedegen opleiding die ik heb gevolgd, brengt de hoofddocent al 25 jaar yoga en fysiotherapie samen. Er is in de opleiding veel aandacht besteed aan anatomie, fysiologie en pathologie waardoor ik de juiste begeleiding kan bieden en gedifferentieerd les geven kan geven.
Bij gezondheidsproblemen en fysieke beperkingen wil ik graag op de hoogte gebracht worden, zodat ik daar in mijn begeleiding rekening mee kan houden. Ik raad je altijd aan je arts op de hoogte te stellen van je klachten.

Waar

Yoga en ouderen wordt aangeboden op dinsdagochtend op Schavenweide in Doetinchem en op vrijdagochtend in het Yogahuis in Doetinchem. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en de mogelijkheden.

 

Vertrouw op de natuur van de geest en ontspan volledig.
Er valt niets meer te leren, te verwerven of te begrijpen.
Laat hetgeen je al gegeven is tot bloei komen, en zich op steeds grotere diepten ontvouwen