Yang (hatha) Yoga

Yang yoga in aandacht en eenvoud richt zich op het uitvoeren van eenvoudige maar intense oefeningen met volledige aandacht. Het uitvoeren in volledige aandacht vraagt om ‘helemaal doen wat je aan het doen bent en je door niets laten afleiden’: uit je hoofd in je lijf komen. Jezelf kunnen gaan ervaren.

Omdat we vaak in deze tijd al zo drukke hectiek zijn vraagt dit de nodige oefening. Een uitnodiging tot leren voelen bij activiteit. Tijdens de lessen kom je door middel van de zorgvuldig opgebouwde oefeningen in contact met het lichaam, waardoor je het samenspel van aandacht, adem en beweging kunt ervaren. Door voelend in aandacht te zijn, bied je je lichaam de ruimte (in ruimste zin van het woord) om zijn eigen verhaal te laten vertellen. Door met een open aandacht hiernaar te kijken, leer je jezelf steeds beter kennen. Zo kan heling plaats vinden.

Verbinding tussen de oefeningen en de toepassing in het dagelijkse leven. Je krijgt manieren aangereikt om op ontspannen manier actief te zijn en bij jezelf te blijven.

De hatha oefeningen geven aanwijzing hoe je lichamelijk en geestelijk meer in evenwicht kunt komen en laten zien dat yogaoefeningen juist niet complex hoeven te zijn om de essentie te ervaren.

Praktijk voor vitaliteit, gezondheid en balans.