Marieke Poos

WP_20160227_13_31_47_Pro - kopie“Voor mijzelf is yoga vooral een proces van bewustwording. Het steeds opnieuw contact maken met mijn lichaam, en voelen wat er op dat moment is. Ik was zo gewend om alles vanuit mijn hoofd te doen en te bedenken. Zo heb ik mezelf dat aangeleerd. Het simpelweg leren voelen en naar mijn lichaam luisteren, naar de wijsheid van mijn lichaam luisteren, was iets wat ik nooit had meegekregen, zelfs nog nooit van had gehoord”.

Mijn naam is Marieke Poos. Ik ben opgegroeid in Eindhoven en sinds een aantal jaren woonachtig te Zelhem. Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik in diverse financiële functies in de financieel-economische sector, de logistieke sector en regionale overheidssector gewerkt. Ik heb mezelf jaren lang mee laten nemen in het tempo van de huidige maatschappij. Mijn leven was vooral naar buiten gericht. Verantwoordelijke banen met hoge werkdruk, een overvolle sociale agenda, niets willen missen en aan alle verwachtingen willen voldoen. In 2009 is er een keerpunt in mijn leven gekomen.

Ik ben terecht gekomen op de Ferme de la Rochelle, een retraite boerderij in Frankrijk. Ik ben daar veelvuldig geweest. Een plek waar ik voor het eerst yoga heb beoefend, heb gemediteerd en de kracht van het simpelweg leren voelen heb ervaren. Ik heb ondervonden hoe helend de natuur voor me werkt en wat stilte, rust en ruimte met me doen. Daar heb ik voor het eerst geleerd me naar binnen te richten en weer contact te maken met mezelf. Contact maken met mijn eigen energie, mijn unieke eigen kracht, en mijn eigen weten, zonder het te bedenken. Het heeft me dichterbij mezelf gebracht. Ik ben me bewust geworden van wat ik écht belangrijk vind in het leven. Waar ik gelukkig van wordt.

Sinds die tijd houd ik me uitgebreid bezig met Yoga en meditatie. Ik heb bij Samsara te Utrecht de yoga docentenopleiding gevolgd om me verder te ontwikkelen en te verdiepen. Ik had me geen betere opleiding kunnen wensen. Ik kan nu mijn eigen ervaringen en opgedane kennis, voortdurend in ontwikkeling, op professionele wijze doorgeven aan een ieder die zich in mijn verhaal herkent of zich daartoe aangesproken voelt.
Vanuit mijn enthousiasme en interesse ben ik me ook gaan verdiepen in Yin Yoga en de bijbehorende specialisaties.

 

Gevolgde Opleidingen:

Samsara Yoga docentenopleiding
Samsara Yoga voor ouderen
Samsara Yoga bij kanker
William Yang Vervolg Docentenopleiding
Bivag Yin Yoga I, II en III
Bivag Yin Yoga Medicine I, II en III
Bivag Yin Medecine Advanced
Bivag Yin Thoracale wervelkolom en nek
Bivag Yin Cranio Sacraal
Bivag Assisted Yin, Haptonomie & Biofysica I en II
Bivag Yin Supreme deel I

 

 

 

Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft,
dan dat men iets voor andere mensen kan betekenen.

Dietrich Bonhoeffer

Last Modified on 8 februari 2018
Marieke