Energetische Meditatie I

Een retraite waarin we kennis zullen maken met Energetische Meditatie, in het kort EM. 

Energetische Meditatie is geworteld in de Chinese en Indiase wijsgerige tradities. De Chinese Taoïsten ontrafelden de geheimen van energie. Het Boeddhisme uit India is de leer van het bewustzijn. EM combineert het beste van beide tradities. EM is meditatie in actie. Meer informatie over Energetische Meditatie vind je hier

Week 11-17 juli 2016

De EM Retraîte wordt verzorgd van maandag 11 tot zondag 17 juli 2016. Je bent maandag van harte welkom vanaf een uur of vier en we sluiten op zondag de week af zo rond de klok van elf uur.

Programma

In dit programma doorlopen we de cursus EM1. Deze cursus houdt zich vooral bezig met het onderzoeken van onze gedachten. We gaan in een viertal dagdelen aan de slag met:

  • Het onderzoeken van gedachten (het denken observeren)
  • Het onderzoeken van het lichaam (voelen)
  • Het onderzoeken van energiecentra
  • Het laten stromen van energie

We onderzoeken gevoelens, gedachten en het lichaamsbewustzijn. Je leert technieken om de energie in je voorste energie kanaal weer goed te laten stromen. Dat geeft meer energie en is voeding voor je lichaam en alle processen die daarin plaatsvinden. Je krijgt een ruimer inzicht en meer grip op de kwaliteit van je bestaan.

We starten de dag met lichte yoga oefeningen uit de Kum Nye (Tibetaanse Yoga), en een stilte meditatie. In de loop van de ochtend een uitgebreider mindfull yoga programma om in de stemming te komen voor het werk dat volgt. Het tweede deel van de ochtend, en het eerste deel van de middag gaan we aan de slag met het Energetische meditatie programma. De rest van de middag ben je vrij om te doen waar je zin in hebt; het zojuist geleerde verder te oefenen of in te laten dalen, te wandelen of te luieren. Op donderdag hebben we geen programma, ben je vrij om te doen waar je zin in hebt, en kan je tevens gebruik maken van de sauna.

Gedurende de week zorgen we gezamenlijk voor de afwas en indien nodig het schoonhouden van het huis. Na de gezamenlijke vegetarische maaltijd heb je de rest van de avond voor jezelf. Vanaf 22.30 zijn we stil.

Kosten

Verblijfskosten voor de retraite zijn € 575,- op basis van een eigen kamer met gedeeld sanitair, inclusief maaltijden en programma. Het is ook mogelijk van een appartement gebruik te maken met eigen sanitair. Deze zijn echter beperkt beschikbaar. De prijs bedraagt dan € 650,- Mochten de kosten te hoog voor je zijn, neem gerust contact met ons op, dan kijken we of we daarin iets voor je kunnen betekenen. Voor gasten die in een jaar een tweede of meerdere retraites boeken geldt een korting van 10%.

Verzorgd door

Deze retraite wordt verzorgd door Gijs Gijsbrechts en Marieke Poos.

Ferme de la Rochelle

Klink hier voor meer informatie over Ferme de la Rochelle.

Ferme de la Rochelle – 52400 Serqueux – France
www.fermedelarochelle.fr

Last Modified on 9 april 2016
Retraîtes